De kunst van handgemaakte Patina

Wellicht ben je eerder het woord “patina” tegengekomen, of heb je enkele prachtige foto’s gezien en vraag je je af wat er zich achter de schermen afspeelt.

PATINA

Olga Berluti, lid van het beroemde Franse merk Berluti dat in de jaren 80 de wereld stormenderhand veroverde, heeft patina ontworpen als een kunstvorm voor schoenen. Destijds was het met de hand kleuren van schoenen vrij nieuw in de wereld van luxe schoenen en leren producten.

Patina kunstenaar

Ik ben Francesco Determann, beter bekend als Mister Ciccio, en ik ben een kunstenaar met patina verf. Mijn specialiteit is ook het verfraaien van diverse modellen schoenen, riemen, bretels en accessoires. De bijnaam ‘Mister Ciccio’ is een liefkozend eerbetoon aan mijn voornaam, Francesco. Dagelijks zet ik me met hartstocht in om leer te beschilderen, met als resultaat unieke handbeschilderde schoenen, riemen, bretels en accessoires.

Met behulp van o.a. witte doeken, borstels en soms sponzen breng ik handmatig kleurstoffen aan op de crust huid van de volledig gemonteerde schoen om elk paar schoenen een unieke uitstraling te geven. Door mijn zorgvuldige aandacht en superieure kennis perfectioneer ik de persoonlijkheid van elk paar schoenen en help ik hun speciale “ziel” te creëren. Elk paar schoenen dat ik bewerk, wordt dus een uniek patina-kunstwerk!

Assortiment schoenen

Mijn assortiment omvat een uitgebreide selectie van schoenen, sneakers of laarzen in crustleer, zowel in gladde als krokodillenleer-afwerkingen. Het leer ondergaat een blank looiproces, waarbij de huid wordt omgezet in leer dat vervolgens gepatineerd kan worden. Na deze behandeling wordt het gefixeerd en voorzien van een waslaag, zodat het bestand is tegen alle weersomstandigheden.

De nieuwe schoenen die je in moderne winkels koopt, kunnen er onpersoonlijk en saai uitzien. Ik geloof dat het patineren van schoenen en andere lederwaren bedoeld is om het product te personaliseren. De met de hand vervaardigde unieke kunstwerken zullen naar alle waarschijnlijkheid over 40 jaar worden beschouwd als waardevolle verzamelobjecten!

Als ik kijk naar het patina-proces, realiseer ik me dat de kwaliteit en keuze van materialen van vitaal belang zijn. Ik maak gebruik van alleen hoogwaardig leer, poetsmiddelen, crèmes en andere benodigdheden om het gewenste resultaat te bereiken. Als liefhebber is het voor mij essentieel om te weten welke producten het meest geschikt zijn voor het bereiken van mijn doel.

Ik start met de basiskleuren en meng ze volgens de instructies van de klant om de gewenste kleur te bereiken. Daarnaast bezit ik uitgebreide kennis van hoe leer reageert op diverse materialen gedurende het proces. Alleen een ware vakman beheerst de kunst om het eindproduct tot op het niveau van een patina te verfijnen.

Op bestelling handgemaakte Patina-schoenen

Uiteraard streef je naar een verbluffende uitstraling op een van de belangrijkste dagen van je leven: neem als voorbeeld je trouwdag. Je selecteert zorgvuldig een prachtig kostuum, speurt naar passende schoenen en een riem. Maar al snel merk je dat veel schoenen beperkt zijn in kleurkeuze en variatie. Gelukkig kan ik je daarbij van dienst zijn. Ik handverf leren schoenen in tien verschillende tinten of in een unieke patinakunst, zodat je er op je huwelijksdag perfect uitziet.

Hoe werkt dit?

  1. Ontdek diverse modellen in de webshop.
  2. Kom langs en pas de modellen in standaard zwarte kleur.
  3. Kies vervolgens een van de tien beschikbare kleuren of patinakunst.
  4. Jouw schoenen worden op maat gemaakt en naar mij verzonden.
  5. Ik begin met het handmatig verven van de schoenen zodra deze binnen zijn.
  6. Na 12 werkdagen kun je de schoenen ophalen of laten bezorgen op jouw adres.

Dus, als je binnenkort gaat trouwen of op zoek bent naar een uniek paar schoenen voor een speciale dag, neem dan een kijkje in de webshop of maak een afspraak voor een bezoek, een videogesprek of een terugbelverzoek. Klik HIER om een afspraak in te plannen.

“VAKMANSCHAP, INDIVIDUALITEIT EN DUURZAAMHEID IN HANDGEMAAKTE SCHOENEN.”